Waterzooi met kabeljauw

30 MIN
2 personen
Waterzooi met kabeljauw

Een echte klassieker uit Gent: Waterzooi! Deze keer maken we een heerlijke versie met kabeljauw en aardappelen klaar. Zo'n lekkere verfijnde kost van bij ons, dat wordt genieten!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 kabeljauwfilet
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook 15 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn. Snij de selder in blokjes van een halve centimeter. Hak de peterselie fijn.
  3. Verhit de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen, selder en prei aan gedurende 8-9 minuten.
  4. Dep de kabeljauw droog en snij in blokjes. Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook en los hierin de visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren.
  5. Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de kabeljauw, de aardappelen en de groenten bij de saus en warm nog even door.
  7. Serveer de waterzooi en werk af met fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 623.58 kcal
Koolhydraten 64.56 g
waarvan suikers 18.49 g
Vet 22.19 g
waarvan verzadigd 12.9 g
Proteïnen 34.71 g
Vezels 16.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin