Warme aardappelsalade met krokante pancetta en ei

25 MIN
2 personen
Warme aardappelsalade met krokante pancetta en ei

Salades enkel voor de zomer? Dan heb je deze heerlijke warme aardappelsalade met krokante pancetta en een zalig zacht smeuïg eitje nog niet geprobeerd. Is het wat koud of schijnt de zon net? Dit smaakt altijd!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 100 g sperziebonen
  • 2 bio-eieren
  • 2 little gems
  • 125 g kerstomaten
  • 100 g pancetta
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de aardappelen en snij ze in plakjes van een halve centimeter. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes. Doe de aardappelen in een kookpot met gezouten water en kook half gaar in 12 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de sperzieboontjes toe.
  2. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren halfzacht in 6 minuten. Laat schrikken onder koud water.
  3. Breek de blaadjes van de kropjes little gem. Snij de kerstomaatjes in vier.
  4. Meng de mayonaise, per persoon 1 koffielepel water en de mosterd voor de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet een antikleefpan op het vuur en bak de plakjes pancetta krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de plakjes aardappelen en de sperzieboontjes kort aan in het vet van de pancetta. Kruid met peper en zout.
  6. Pel en halveer de eitjes.
  7. Verdeel de blaadjes little gem over de borden en schep hierover de aardappelsalade en de eitjes. Breek de knapperige pancetta in stukken en verdeel ook over de salade. Werk af met de kerstomaatjes en de dressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 644.59 kcal
Koolhydraten 41.53 g
waarvan suikers 2.94 g
Vet 43.12 g
waarvan verzadigd 10.73 g
Proteïnen 21.02 g
Vezels 8.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin