Warme aardappelsalade met krokante pancetta en ei

25 MIN
2 personen
Warme aardappelsalade met krokante pancetta en ei

Salades enkel voor in de zomer? Dan heb je deze heerlijke warme aardappelsalade met krokante pancetta en een zalig zacht smeuïg eitje nog niet geprobeerd.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 150 g sperziebonen
  • 2 eieren
  • 2 little gems
  • 2 lente-uitjes
  • 250 g kerstomaten
  • 2 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl dijonmosterd
  • 10 g bieslook
  • 8 plakjes pancetta
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de aardappelen en snij ze in plakjes van een halve centimeter. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes. Doe de aardappelen in een kookpot met gezouten water en kook half gaar in 12 minuten. Voeg na 7 minuten de sperzieboontjes toe.
  2. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren halfzacht in 6 minuten. Laat schrikken onder koud water. Pel en halveer de eitjes.
  3. Breek de blaadjes van de kropjes little gem. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de kerstomaatjes in vier.
  4. Meng de yoghurt, de mayonaise en de mosterd voor de dressing. Snij de bieslook fijn en meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet een antikleefpan op het vuur en bak de plakjes pancetta krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de plakjes aardappelen en de sperzieboontjes kort aan in het vet van de pancetta. Kruid met peper en zout.
  6. Verdeel de blaadjes little gem over de borden en schep hierover de aardappelsalade en de eitjes. Breek de knapperige pancetta in stukken en verdeel ook over de salade. Werk af met de kerstomaatjes, de dressing en de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 639.41 kcal
Koolhydraten 41.01 g
waarvan suikers 5.1 g
Vet 41.5 g
waarvan verzadigd 11.49 g
Proteïnen 23.86 g
Vezels 9.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin