Gebraden kip met rozemarijnpatatjes en boontjes

75 MIN
4 personen
Gebraden kip met rozemarijnpatatjes en boontjes

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 600 g aardappelen, in blokjes, nieuwe
  • 200 g sperziebonen
  • 5 teentjes knoflook, geplet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rozemarijnblaadje, fijngehakt
  • 2 el kipkruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelblokjes in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadslee en bak kort de aardappelblokjes aan met de rozemarijn en knoflook. Kruid bij met peper en zout en schep goed om.
  4. Kruid ondertussen de kip vanbinnen en vanbuiten met voldoende kipkruiden.
  5. Schuif de aardappelen aan de kant van de braadslee en leg in het midden de kip. Verdeel er dan de sperzieboontjes over. Besprenkel met de olijfolie en zet 1 uur in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 574.1 kcal
Koolhydraten 36.54 g
waarvan suikers 2.85 g
Vet 27.89 g
waarvan verzadigd 5.79 g
Proteïnen 42.09 g
Vezels 7.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin