Caesar salade met kip en patatjes

30 MIN
2 personen
Caesar salade met kip en patatjes

Ontdek deze heerlijke variant op Caesar salade met krokante sla, stukjes kip, een romige dressing, parmezaanschilfers en gebakken aardappel i.p.v. croutons.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilet
  • 10 g bieslook
  • 2 el mayonaise
  • 40 g parmezaan
  • 3 little gems
  • 20 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de aardappelen en snij in blokjes. Pers de knoflook. Doe de aardappelen samen met de helft van de knoflook, peper, zout en de helft van de olijfolie in een kom en hussel door elkaar. Schik de aardappelen op een met bakpapier bedekte bakplaat. Leg hierbij de kipfilets en besprenkel met de rest van de olijfolie, peper en zout. Zet 25 minuten in de oven tot de aardappelen en de kip gaar zijn.
  2. Snij de bieslook fijn. Meng de witte wijnazijn met de mayonaise en de rest van de knoflook in een kom. Roer er de bieslook en de parmezaan door en kruid bij met peper en zout. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe voor een mooie lopende saus.
  3. Was en scheur de little gems in stukken en doe ze in een grote kom.
  4. Haal de kip en de aardappelen uit de oven en snij de kipfilets in stukken.
  5. Schep de aardappelen, de knoflook, en de helft van de kip mee in de kom met de sla. Doe er de helft van de caesardressing bij. Schep goed om zodat alle ingrediënten bedekt worden met de dressing.
  6. Verdeel de caesar salade over de borden en schik de overige kip bovenop de salade en besprenkel met de rest van de dressing. Werk af met de parmezaanschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 712.43 kcal
Koolhydraten 39.33 g
waarvan suikers 3.23 g
Vet 37.63 g
waarvan verzadigd 9.69 g
Proteïnen 52.28 g
Vezels 6.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin