Kabeljauwspiesjes met groene puree

40 MIN
4 personen
Kabeljauwspiesjes met groene puree

Deze originele spiesjes met kabeljauw en spek worden geserveerd op een groene aardappelpuree met broccoli. Een verrassende en voedzame maaltijd.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets, in blokjes
  • 4 plakjes gerookt spek, in reepjes
  • 500 g aardappelen, geschild
  • 800 g broccoli's, in roosjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 1 kl citroensap
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 4 takjes kervel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het citroensap met 1 eetlepel olijfolie en besprenkel hiermee de kabeljauwblokjes. Zet ze even opzij.
  2. Kook de aardappelen en de broccoliroosjes gaar in gezouten water.
  3. Kruid de visblokjes met peper. Wikkel rond elk stukje een reepje spek en rijg ze op houten spiesjes.
  4. Pureer de helft van de broccoli fijn. Doe hetzelfde met de aardappelen. Meng tot een broccolipuree en roer ook de knoflook onder de puree. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Bak de overige roosjes broccoli in een eetlepel olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
  6. Rooster de spiesjes 10 minuten onder de grill. Keer ze regelmatig om.
  7. Verdeel de kabeljauwspiesjes over de borden. Serveer met de broccolipuree en de broccoli. Werk af met een takje kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 435.27 kcal
Koolhydraten 23.39 g
waarvan suikers 1.59 g
Vet 24.01 g
waarvan verzadigd 6.9 g
Proteïnen 29.67 g
Vezels 5.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin