Viscurry met pompoen, noedels en paksoi

35 MIN
2 personen
Viscurry met pompoen, noedels en paksoi

Een werelds gerechtje op het ritme van de seizoenen. De zachtzoete pompoen brengt de pittige curry in balans. De paksoi zorgt dan weer voor wat knapperigheid. En het beste nieuws: deze curry maak je in a hurry. Lekker én snel klaar.

Ingrediënten

  • 1 butternut pompoen
  • 1 paksoi
  • 300 gr witte visfilet
  • 1 el currypasta rendang
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 limoen
  • 150 gr udon noedels
  • olie
  • 1 kl suiker
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Hak de paksoi grof maar houd het witte deel gescheiden van het groene. Snijd de vis in blokjes van 2 cm.
  2. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en stoof de pompoenblokjes en het wit van de paksoi 2-3 min. op hoog vuur. Voeg de currypasta toe en roer goed door. Verlaag het vuur.
  3. Blus met de kokosmelk en 200 ml heet water per persoon en verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. Voeg de suiker toe. Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven de pan.
  4. Voeg na 5 min. de noedels, de vis en het groen van de paksoi toe. Laat nog 4 min. verdergaren. Controleer of de pompoen gaar is (zie tip), proef en breng op smaak met extra limoensap, extra suiker (optioneel), zout en zwarte peper.
  5. Serveer de viscurry in een kommetje. Smakelijk!
  6. TIP: De pompoen mag echt heel gaar zijn. De blokjes mogen bijna uit elkaar vallen.