Witte vis in tomatencurry met rijst, puntpaprika en gember
25 MIN
2 personen
Curry met kokosmelk behoort tot onze favoriete bordjes. Geef dit bordje zijn typerende oosterse smaak met kurkuma, gember en koriander. Smakelijk!
Ingrediënten
1 rode ui
1 rode puntpaprika
20 gr verse gember
10 gr koriander
2 kl kurkuma
2 tomaten
2 teentjes knoflook
125 gr volkoren rijst
200 ml kokosmelk
300 gr witte vis
olie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de ui in parten en de paprika in schuine stukken van 3-4 cm. Snijd de gember julienne en hak de takjes van de koriander fijn.
Verhit een scheut (sesam)olie in een wok en fruit de ui, paprika, gember en koriandertakjes op middelhoog vuur. Kruid met kurkuma, zout en zwarte peper. Snijd intussen de tomaat in blokjes en voeg toe. Pers ook de knoflook erbij.
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de kokosmelk bij de groenten en roer om. Schik de vis erbovenop en kruid met zout en zwarte peper. Verlaag het vuur en laat nog 7-10 min. sudderen met een deksel op de pan, tot de vis gaar is.
Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Proef de curry en breng op smaak met extra zout of zwarte peper (zie tip).
TIP: Serveer de vis in tomatencurry met de rijst in een diep bord. Werk af met de korianderblaadjes. Smakelijk!