Balletjes in currysaus met rijst, appel en paprika
0 MIN
2 personen
De woorden curry en zacht in één zin? Ja, dat kan. We houden de currysaus bij de balletjes klassiek, mild en vertrouwd. Met groentjes van bij ons en een appeltje erin.
Ingrediënten
1 sjalot
10 gr bieslook
1 rode appel
300 gr rund-varkensgehakt
125 gr witte rijst
200 ml kokosmelk
1 el vloeibare honing
2 kl currypoeder
olijfolie
boter
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de sjalot en hak de bieslook fijn. Snijd de appel in blokjes. Snijd de paprika in reepjes.
Meng de helft van de sjalot en van de bieslook onder het gehakt. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Maak je handen nat, kneed goed door en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie of boter in een pan en bak de gehaktballetjes aan op hoog vuur, tot ze mooi aangekleurd zijn. Draai het vuur iets lager en voeg de rest van de sjalot, paprika en appel toe en bak zo'n 10 min. Kruid met zout en zwarte peper en voeg de kokosmelk, honing en het currypoeder toe (zie tip). Roer goed om en laat nog even pruttelen tot de paprika gaar is.
Serveer de rijst met de balletjes in currysaus. Werk af met de overige bieslook. Smakelijk!
TIP: Voeg een snuifje kurkuma toe voor een intense gele kleur.