Portobello met geitenkaas

35 MIN
4 personen
Portobello met geitenkaas

Portobello's zijn grote champignons die ideaal zijn om te vullen, bijv. met spinazie, geitenkaas en pijnboompitten. Lekker feestelijk en vegetarisch.

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • 300 g spinazie
  • 100 g veldsla
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 150 g geitenkaas, verkruimeld
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de steeltjes uit de portobello's. Leg ze in een ovenschaal op hun bolle kant en bestrijk ze met een eetlepel olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
  3. Hak de steeltjes van de portobello's fijn en meng ze met het sjalotje. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin het mengsel even aan. Voeg de pijnboompitjes en de spinazie toe.
  4. Meng de geitenkaas onder het groentenmengsel. Kruid bij met peper en zout. Vul de portobello's hiermee en bak ze 15 minuten gaar in de oven.
  5. Verdeel de gevulde portobello's. Garneer met de tijm en werk af met de balsamico. Serveer met de veldsla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 229.28 kcal
Koolhydraten 6.68 g
waarvan suikers 3.63 g
Vet 18.19 g
waarvan verzadigd 5.82 g
Proteïnen 10.01 g
Vezels 2.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin