Champignonroomsoep

40 MIN
4 personen
Champignonroomsoep

Pure verwennerij, een delicaat champignonsoepje met lekker veel room. Gebruik je favoriete paddenstoelsoorten om mee af te werken. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 aardappel, in stukken
  • 500 g champignons, in kwartjes
  • 100 g oesterzwammen
  • 1 preiwit, grof gehakt
  • 1 ui, grof gehakt
  • 150 ml room
  • 1 l groentebouillon
  • 50 g boter
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de boter in een pan en stoof de ui, de prei en de aardappel aan. Doe er na 2 minuten de champignons bij. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten garen op een zacht vuur.
  2. Kruid de soep met peper en zout. Roer er de room door en mix fijn.
  3. Doe de kleine oesterzwammen bij in de soep. Verdeel over de borden en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 301.57 kcal
Koolhydraten 8.39 g
waarvan suikers 4.77 g
Vet 25.39 g
waarvan verzadigd 15.04 g
Proteïnen 8.1 g
Vezels 7.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin