Een echte Belgische klassieker, maar dan in een veggie jasje. Of worstje in dit geval! Moet je eens proberen!
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
400 gr knolselder
½ bokaal krieken
10 gr platte peterselie
2 stuks veggie boerenworst (bijv. van het merk BonMush)
1 el suiker
½ el maïszetmeel
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
boter
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen (schillen hoeft niet) en knolselder in gelijke stukken van zo’n 2 cm en zet ze net onder water met een snuif zout. Kook de aardappelen en de knolselder in zo’n 15 min. gaar.
Giet de krieken met het sap in een steelpan, voeg de suiker toe en warm op. Schep 2 el van het sap in een kommetje en meng met het maïszetmeel tot een papje. Giet het papje terug bij de rest van de krieken. Breng aan de kook, laat 30 sec. pruttelen en houd daarna warm op zacht vuur. Voeg eventueel een klein snuifje kaneel toe aan de krieken, lekker!
Hak de peterselie fijn.
Giet de aardappelen en knolselder af en stamp samen met de melk tot een
smeuïge puree. Breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, zout en zwarte peper. Meng er de peterselie onder.
Verwijder het vel van de boerenworst. Verhit een klontje boter in een pan en bak de worst 3-4 min. aan alle kanten op middelhoog vuur tot hij mooi gaar is.
Serveer de boerenworst met de knolselderpuree en krieken. Smakelijk!