Veggie gehaktbrood met veldslapuree en knolselder in witte saus
35 MIN
2 personen
Klassiekers in een veggie jasje, dat is onze specialiteit! Het artisanale quinoa-gehaktbroodje komt van bij Qinti. Super food met een super taste en supermakkelijk te bereiden.
Ingrediënten
1 knolselder
500 gr bloemige aardappelen
2 veggie quinoa-gehaktbroodjes
500 ml melk
1 kl mosterd
50 gr veldsla
olijfolie
30 gr boter
30 gr bloem
snuifje nootmuskaat
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snijd de knolselder in gelijke blokjes van 1 cm. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster zo'n 20-25 min. in de oven.
Schik het quinoa-gehaktbroodje op de bakplaat bij de knolselder en bak de laatste 10 min. mee in de oven.
Bechamelsaus: begin met een roux. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en laat opdrogen onder voortdurend roeren. Zet het vuur niet te hoog zodat de roux niet kan aanbranden. Van zodra je koekjes begint te ruiken en je bloem met de boter bindt tot korreltjes, is de roux klaar. Giet al roerend met een garde de melk erbij. Blijf goed roeren tot de saus begint te dikken. Kruid bij met een snuifje nootmuskaat, mosterd en zwarte peper.
Giet de aardappelen af. Stamp, samen met een scheutje melk en een klontje boter, tot een smeuïge puree. Meng de veldsla eronder (zie tip). Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Meng de knolselderblokjes door de bechamelsaus en serveer met de veldslapuree en het quinoa-gehaktbroodje. Smakelijk!
TIP: Ook de kleinsten overtuigen om knolselder te eten? Pureer de groenten dan mee.