Sinds de fusie van de 15gram Foodbox met Foodbag, zijn we in contact gekomen met heel wat nieuwe fantastische Belgische leveranciers. En dat is alleen maar goed nieuws! Zo kunnen we je nog veel meer lokale producten van topkwaliteit aanbieden in onze maaltijdbox. Één daarvan is ‘BonMush’. Ze maken vegetarische worsten, veggie broodbeleg en nog meer innovatieve plantaardige producten op basis van oesterzwammen, die ze ook nog eens zelf kweken, hoe geweldig is dat?

Het moederbedrijf van BonMush is Bonrill, een Belgisch familiebedrijf dat al 5 generaties slagerij-producten maakt, vooral gekend van hun rilettes. Caroline Vercauteren in de huidige zaakvoerder en getrouwd met de achterkleinzoon van de oprichtster van Bonrill. Zij ging voor een radicale future-proof ommekeer en besloot om met het bedrijf ook vegan producten op de markt te brengen. De meeste vlees- en visvervangers zijn gemaakt van soja, tofu en seiten, producten die van over heel de wereld moeten worden ingevlogen. Caroline besloot voor een eigen productie van oesterzwammen te gaan. De oesterzwam is milieuvriendelijk omdat hij lokaal wordt verbouwd en zich voedt met restproducten van koffiebranderijen en brouwerijen. Je kunt oesterzwammen zelfs verticaal kweken, dus grote agrarische ruimtes zijn ook niet nodig.

Caroline Vercauteren van BonMush


BonMush heeft ondertussen een héél uitgebreid gamma, van heel verrassende spreads zoals veggie sea salad en vegan préparé over veggie worsten tot vegan sea burgers. Perfect geschikt voor vegetariërs, veganisten én flexitariërs. Zeer toegankelijk en helemaal aangepast aan de Belgische keuken. Door de herkenbare smaak en structuur verlagen ze bij veel mensen de veggie drempel. Veel van de producten zijn trouwens te koop bij ons zusterbedrijf rayon.be, de online supermarkt. Én we zetten de producten van BonMush óók regelmatig op het menu in onze maaltijdbox. Deze week zijn er 2 gerechten die je kan bestellen, moet je proeven!


Wrap met vegan seaburger, frisse groenten en tartaarsaus


Wrap met vegan seaburger, frisse groenten en tartaarsaus
Vis, maar dan veggie? Tegenwoordig vind je heel lekkere en verrassende veggieproducten! Wij halen voor dit gerecht seaburgers van het merk BonMush, dat moet je eens proberen! Bekijk recept



Veggie worst met preipuree en champignon-mosterdsaus


Veggie worst met preipuree en champignon-mosterdsaus
Een Belgische klassieker, maar met een veggie twist? Zoek lekkere veggieworst (tip: check zeker eens die van BonMush!) en maak er een lekkere puree + sausje bij. Old school genieten, maar dan in een moderne versie! Bekijk recept

Nog meer inspiratie met producten van BonMush ontdek je hier!



Veggie cervela met speciaalsaus groentefrietjes en salade


Veggie cervela met speciaalsaus groentefrietjes en salade
Net zoals in onze favoriete frituur. Maar dan vers, gezonder en verantwoord. Wij gebruiken de veggie cervela van BonMush om onze favoriete guilty pleasure na te bootsen. Waar zitten de fans van deze 'cervela special'? Bekijk recept



Veggie witte pens met kaaspuree en boontjes


Veggie witte pens met kaaspuree en boontjes
Pens met puree, wie zegt daar nu nee tegen? Vegetariërs misschien, maar daar hebben wij met onze lokale leverancier BonMush het perfecte antwoord op gevonden. Hun veggie witte pens neemt zelfs een doorwinterde carnivoor beet. Proef vooral zelf eens. Bekijk recept



Veggiesticks met pastasalade


Veggiesticks met pastasalade
De vegan seaburger van BonMush is echt een topper. Ze maken 'm op basis van oesterzwammen en hij komt qua smaak wel héél dicht in de buurt van vis. Vanaf nu bestaat hun beroemde burger ook in fishstickvorm. Even lekker, nog plezieriger! Bekijk recept



Veggie boerenworst met bloemkool in witte saus en patatjes


Veggie boerenworst met bloemkool in witte saus en patatjes
Op het eerste zicht lijkt dit een goedgevuld bordje klassieke kost. Alleen wisselden de tradionele pens in voor de vegetarische worst. Neem jij de carnivoren aan tafel beet? Bekijk recept



Veggieworst met krieken en knolselderpuree


Veggieworst met krieken en knolselderpuree
Een echte Belgische klassieker, maar dan in een veggie jasje. Of worstje in dit geval! Moet je eens proberen! Bekijk recept