Veggie gehaktbrood met Luikse saus en aardappelfrietjes
30 MIN
2 personen
Een Belgische klassieker, maar dan in een veggie versie? Ga eens op zoek naar veggie gehaktbrood, bijv. van het merk Qinti. We serveren het met Luikse saus, een salade en frietjes. Lekker genieten!
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
1 gele ui
1 teentje knoflook
2 el Luikse siroop
2 veggie quinoa-gehaktbroodjes (bijv. van Qinti)
10 gr platte peterselie
2 el mayonaise
1 kropsla
2 wortelen
boter
olie
1 el balsamico
½ el Provençaalse kruiden
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
Snijd de ui in fijne halve ringen. Hak de knoflook fijn. Smelt een klontje boter in een pan en stoof de ui en knoflook 3 min. aan op middelhoog vuur. Blus met de balsamicoazijn zodra de ui glazig is. Voeg de Luikse siroop toe, samen met een klein scheutje water en de Provençaalse kruiden. Laat zachtjes inkoken tot een stroperige saus (zie tip). Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Schik het gehaktbroodje in een ovenschaal of op een bakplaat en schuif de laatste 10 min. mee in de oven.
Hak de peterselie fijn. Breng in een grote slakom de mayonaise op smaak met zout, zwarte peper, de fijngehakte peterselie en een likje olie. Haal de bladeren van de sla en scheur in stukken. Rasp de wortel grof (schillen hoeft niet). Schep de sla en wortel door de vinaigrette.
Controleer of de frietjes en het gehaktbroodje goudbruin en gaar zijn en haal uit de oven. Serveer het gehaktbroodje met de Luikse saus, frietjes en salade. Smakelijk!
Controleer of de frietjes en het gehaktbroodje goudbruin en gaar zijn en haal uit de oven. Serveer het gehaktbroodje met de Luikse saus, frietjes en salade. Smakelijk!
TIP: Wil je graag een twist geven aan je Luikse saus? Experimenteer gerust met een likje room of een lepeltje tomatenpuree. Rozijntjes passen ook perfect bij deze zoete saus!