En toen was het plots december! 2022 is aan haar laatste maand toe, en daarin gaan we ook lekker eten. Uiteraard met Kerst en Oudejaarsavond, maar ook in de weken ervoor. We wisselen gezonde kost af met enkele 'testjes' voor de feestmaaltijden (of ga je voor onze handige feestbox?), en genieten van de lekkernijen die de sint bracht. Happy december! 

In december zijn er niet al te veel verse groenten en fruit meer beschikbaar. Maar de groenten die er zijn zitten boordevol vitamines en bouwstoffen om gezond de winter door te komen. Zorg er dus voor dat je lekker veel groenten blijft eten, in heerlijke ovenschotels en ander comfort food. Exotisch fruit is nu ook op zijn lekkerst!



Ook bij de 15gram selectie bij Foodbag, hebben we uiteraard weer heel wat seizoensgebonden toppers op de planning staan! Met onder andere stoofvlees met Sint-Bernardus abt bier, een hippe smashburger en orzotto... Kiezen wordt moeilijk toch? Maak er een heerlijke week en bij uitbreiding maand van!

 


Stoverij met Sint-Bernardus en aardappelwedges


Stoverij met Sint-Bernardus en aardappelwedges
Stoofvlees, dat is het lekkerste met een biertje erbij. En wat als je één van de beste biertjes van ons land erbij doet? Dat proef je! Maak zeker eens deze heerlijke stoverij met Sint-Bernardus klaar. Nog een geheim ingrediënt? Peperkoek! Bekijk recept



Smash burger met pastinaakfrietjes, kaas en barbecuesaus


Smash burger met pastinaakfrietjes, kaas en barbecuesaus
Volgens trendwatchers is de nette, dikke burger out en omarmen we massaal de 'smash burger'. Deze hamburger maak je door gehakt aan te drukken of te 'smashen' in de pan. En dat maakt 'm onweerstaanbaar. Benieuwd? Bekijk recept



Naanwrap met shoarmagehakt en chimichurri


Naanwrap met shoarmagehakt en chimichurri
De titel van dit gerecht barst al van de smaak, maar bij de eerste hap proef je 't ook meteen. Deze opgerolde naan tovert jouw keuken om in een streetfood-festijn. Morsen mag! Bekijk recept



Vegan pasta stroganoff met oesterzwammen


Vegan pasta stroganoff met oesterzwammen
Oesterzwammen en champignons vormen de basis voor deze van oorsprong Russische saus. Traditioneel gaat er room en een scheut wodka in. We maken een vegan versie met kokosmelk, edelgistvlokken voor een subtiel kaassmaakje en gerookte paprikapoeder. Bekijk recept



Veggieworst met krieken en knolselderpuree


Veggieworst met krieken en knolselderpuree
Een echte Belgische klassieker, maar dan in een veggie jasje. Of worstje in dit geval! Moet je eens proberen! Bekijk recept



Orzotto met burrata, citroen, kervel, champignons en prei


Orzotto met burrata, citroen, kervel, champignons en prei
We zetten een risotto van orzo of kortweg orzotto op het menu. Toegegeven, het vereist een beetje roerwerk, maar verder is het kinderspel. Probeer het maar uit! Bekijk recept



Kip tikka masala met broccoli en rijst


Kip tikka masala met broccoli en rijst
Kip tikka masala, dat smaakt zo goed! Het is een Indisch gerecht, dat werd uitgevonden door een Indische chef in Groot-Britannië! We maken een versie met broccoli erbij, smullen! Bekijk recept