Mmmm, een salade geitenkaas. Dat bestelt iedereen graag op restaurant! We gratineren de geitenkaas in de oven met een beetje honing en verse tijm. Heb je 'r ook al zo'n zin in?
Ingrediënten
200 gr rode bieten
1 stuk stokbrood
150 gr bio geitenkaas
1 el vloeibare honing
5 gr verse tijm
1 groene appel
100 gr veldsla
½ el mosterd
25 gr rozijnen
2 wortelen
olijfolie
scheutje balsamico
1 kl suiker
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Schil de rode biet en snijd in flinterdunne plakjes met een mandoline of een
scherp mes. Schep de rode biet in een kom en giet er de balsamicoazijn over (zie tip). Breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet opzij en schep af en toe om.
Snijd het brood overlangs doormidden en daarna in stukken van ongeveer 5-6 cm. Leg de stukken brood op de bakplaat. Snijd de geitenkaas in plakjes van 1-2 cm en schik over het brood. Druppel er de vloeibare honing over. Hak de tijm fijn en strooi over de geitenkaas. Kruid met zwarte peper en giet er een scheutje olijfolie over. Schuif zo’n 8-10 min. de oven in.
Dressing: meng in een kommetje de mosterd met de suiker en een flinke scheut olijfolie. Schep goed door elkaar zodat de smaken zich vermengen.
Snijd de appel in twee. Snijd vervolgens in fijne plakjes. Schep samen met de veldsla en rozijnen in een ruime kom. Giet er de dressing over en hussel goed door elkaar.
Snijd de wortel met een dunschiller in lange, dunne linten.
Schik de rodebietplakjes en de wortellinten op de borden en schep er de salade op. Serveer met de broodjes geitenkaas. Werk af met enkele blaadjes tijm en een scheutje olijfolie. Smakelijk!
TIP: Geen balsamicoazijn in huis of gewoon niet zo'n fan van de smaak? Gebruik een andere smaakmaker zoals witte wijnazijn, citroensap of een siroop (bijvoorbeeld ahornsiroop).