Warme geitenkaassalade met rode biet en appel

35 MIN
2 personen
Warme geitenkaassalade met rode biet en appel

Mmmm, een salade geitenkaas. Dat bestelt iedereen graag op restaurant! We gratineren de geitenkaas in de oven met een beetje honing en verse tijm. Heb je 'r ook al zo'n zin in?

Ingrediënten

  • 200 gr rode bieten
  • 1 stuk stokbrood
  • 150 gr bio geitenkaas
  • 1 el vloeibare honing
  • 5 gr verse tijm
  • 1 groene appel
  • 100 gr veldsla
  • ½ el mosterd
  • 25 gr rozijnen
  • 2 wortelen
  • olijfolie
  • scheutje balsamico
  • 1 kl suiker
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Schil de rode biet en snijd in flinterdunne plakjes met een mandoline of een scherp mes. Schep de rode biet in een kom en giet er de balsamicoazijn over (zie tip). Breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet opzij en schep af en toe om.
  2. Snijd het brood overlangs doormidden en daarna in stukken van ongeveer 5-6 cm. Leg de stukken brood op de bakplaat. Snijd de geitenkaas in plakjes van 1-2 cm en schik over het brood. Druppel er de vloeibare honing over. Hak de tijm fijn en strooi over de geitenkaas. Kruid met zwarte peper en giet er een scheutje olijfolie over. Schuif zo’n 8-10 min. de oven in.
  3. Dressing: meng in een kommetje de mosterd met de suiker en een flinke scheut olijfolie. Schep goed door elkaar zodat de smaken zich vermengen.
  4. Snijd de appel in twee. Snijd vervolgens in fijne plakjes. Schep samen met de veldsla en rozijnen in een ruime kom. Giet er de dressing over en hussel goed door elkaar.
  5. Snijd de wortel met een dunschiller in lange, dunne linten.
  6. Schik de rodebietplakjes en de wortellinten op de borden en schep er de salade op. Serveer met de broodjes geitenkaas. Werk af met enkele blaadjes tijm en een scheutje olijfolie. Smakelijk!
  7. TIP: Geen balsamicoazijn in huis of gewoon niet zo'n fan van de smaak? Gebruik een andere smaakmaker zoals witte wijnazijn, citroensap of een siroop (bijvoorbeeld ahornsiroop).