Geroosterde groentenschotel met blauwe kaas

30 MIN
2 personen
Geroosterde groentenschotel met blauwe kaas

Een flinke schaal bomvol geroosterde groenten, in heerlijk contrast met een frisse dressing en blauwe kaas. Lekker vullend en toch heerlijk licht, zo hebben we het graag! Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witloof
  • 2 pastinaken
  • 2 wortelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 stick honing
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g roquefort
  • 30 g walnoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de witloofstronkjes in de lengte. Schil de pastinaken en wortelen en snij in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en strooi ze erover. Verdeel de olijfolie en honing over de groenten. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.
  2. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico. Snij de bladpeterselie fijn. Verkruimel de roquefort. Hak de walnoten grof.
  3. Haal de groenten uit de oven en schep over in een serveerschaal. Besprenkel de groenten met de dressing. Verdeel er de verkruimelde roquefort, bladpeterselie en walnoten over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 680.92 kcal
Koolhydraten 36.85 g
waarvan suikers 11.16 g
Vet 49.38 g
waarvan verzadigd 14.42 g
Proteïnen 17.14 g
Vezels 14.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin