Geroosterde groenteschotel met blauwe kaas

30 MIN
2 personen
Geroosterde groenteschotel met blauwe kaas

Een flinke schaal bomvol geroosterde groenten, in heerlijk contrast met een frisse dressing en blauwe kaas. Lekker vullend en toch heerlijk licht, zo hebben we het graag! Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witloof
  • 2 pastinaken
  • 2 wortelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 stick honing
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g roquefort
  • 30 g hazelnoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de witloofstronkjes in de lengte. Schil de pastinaken en wortelen en snij in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en strooi ze erover. Verdeel de olijfolie en honing over de groenten. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.
  2. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico. Dit is de dressing. Hak de bladpeterselie fijn. Verkruimel de roquefort. Hak de hazelnoten grof.
  3. Haal de groenten uit de oven en schep over in een serveerschaal. Besprenkel de groenten met de dressing. Verdeel er de verkruimelde roquefort, bladpeterselie en hazelnoten over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 675.07 kcal
Koolhydraten 35.75 g
waarvan suikers 9.66 g
Vet 49.37 g
waarvan verzadigd 14.3 g
Proteïnen 17.11 g
Vezels 13.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin