Luikse sojaballetjes met knolselderpuree en sla

30 MIN
2 personen
Luikse sojaballetjes met knolselderpuree en sla

Een originele variatie van de klassieker Luikse balletjes. We maken ze met vegetarische sojaballetjes. En eerlijk? Het verschil met gehakt proef je bijna niet. Test het maar eens uit op je tafelgenoten! We serveren er een romige knolselder-aardappelpuree en kropsla bij. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ knolselder
  • 12 sojaballetjes
  • 1 sjalot
  • ¼ blikje tomatenpuree
  • 1 cup Luikse siroop
  • ½ groentebouillonblokje
  • 50 g kropsla
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • 1 kl wittewijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook samen gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de sojaballetjes in 6-8 minuten rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Snij de sjalot fijn. Verhit de helft van de boter in de pan en voeg de sjalot toe. Stoof glazig in 2 minuten en strooi er dan de bloem over. Laat kort bakken en voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, wittewijnazijn en Luikse siroop toe. Schenk er per persoon 100 milliliter water bij. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid bouillon over. Meng goed en laat even indikken. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg de sojaballetjes toe aan de saus, zet een deksel op de pan en laat 5 minuten doorwarmen. Roer af en toe om.
  5. Stamp de knolselder en aardappelen met een pureestamper en voeg de rest van de boter en de melk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Serveer de knolselderpuree met de Luikse sojaballetjes en de kropsla.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 796.22 kcal
Koolhydraten 85.37 g
waarvan suikers 11.38 g
Vet 32.91 g
waarvan verzadigd 11.18 g
Proteïnen 30.57 g
Vezels 7.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin