Varkenslapje met ratatouille uit de oven en balsamicosiroop

30 MIN
2 personen
Varkenslapje met ratatouille uit de oven en balsamicosiroop

Ratatouille, veel werk? Nee hoor, in dit recept laten we de oven het werk doen! Intussen heb jij tijd om een heerlijk varkenslapje, perfect te grillen.

Ingrediënten

  • 300 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 el balsamico
  • 2 varkenslapjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ el bruine suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en halveer de krieltjes. Pel en snij de rode ui in kwartjes. Snij de paprika in reepjes. Haal met een dunschiller lange repen van de courgette. Het binnenste, zachte gedeelte van de courgette hebben we niet nodig. Snij de aubergine in plakjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak fijn.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de krieltjes, reepjes paprika, rode ui, courgette en aubergine hierop. Besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout en meng goed door elkaar. Zet 25 minuten in de oven.
  3. Doe de balsamico in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat voor de helft inkoken en voeg dan de bruine suiker toe en laat verder al roerend inkoken tot je een dikke siroop hebt. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
  4. Meng de rest van de olijfolie in een kommetje met de fijngehakte rozemarijn en een snufje peper en zout. Bestrijk de varkenslapjes hiermee rondom. Laat een grillpan goed heet worden op het vuur en bak de varkenslapjes 2-3 minuten aan elke kant.
  5. Serveer de gegrilde varkenslapjes met de geroosterde groenten uit de oven en de balsamicosiroop erover gelepeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 588.71 kcal
Koolhydraten 54.41 g
waarvan suikers 23.88 g
Vet 20.18 g
waarvan verzadigd 3.89 g
Proteïnen 40.74 g
Vezels 12.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin