Luikse salade

30 MIN
4 personen
Luikse salade

Ingrediënten

  • 200 g spekblokjes
  • 1 kg aardappel, vastkokend
  • 1 kg sperzieboon
  • 2 uien, in fijne ringen
  • 4 eieren, zachtgekookt
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 kl boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen, pel ze en snij ze in schijfjes.
  2. Blancheer de sperziebonen beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet.
  3. Doe de boontjes en aardappelen in een grote slakom.
  4. Bak de spekblokjes knapperig in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier. Giet het spekvet weg.
  5. Fruit de ui glazig in de boter. Blus met de wijnazijn. Laat even opkoken en kruid met peper en zout.
  6. Schenk de warme azijnsaus bij de salade. Schep goed om. Werk af met de spekblokjes en de eieren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 851.42 kcal
Koolhydraten 63.28 g
waarvan suikers 9.57 g
Vet 57.47 g
waarvan verzadigd 20.85 g
Proteïnen 18.22 g
Vezels 16.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin