Kalfskotelet met peterselie-aardappelen, graanmosterdsaus en boontjes

35 MIN
4 personen
Kalfskotelet met peterselie-aardappelen, graanmosterdsaus en boontjes

Een heerlijk klassiek gerecht, deze kalfskotelet met peterselie-aardappelen een sausje van graanmosterd en prinsessenboontjes. Ideaal voor op zondag!

Ingrediënten

  • 4 kalfskoteletten
  • 1 kg krielaardappel
  • 500 g sperziebonen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 400 ml room
  • 100 ml kalfsbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 3 el graanmosterd
  • 2 klontjes boter
  • 4 el peterselie, fijngesneden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen ongeschild gaar in gezouten water. Giet af en pel daarna de aardappeltjes.
  2. Maak ondertussen de graanmosterdsaus. Breng de witte wijn en het kalfsbouillon samen aan de kook en laat tot een derde inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid af met peper en zout.
  3. Kook de boontjes beetgaar in water. Giet af en bak ze aan met de ui.
  4. Warm de aardappeltjes op in een klontje boter. Strooi er de peterselie over en roer om.
  5. Kruid het vlees met peper en zout en bak bruin in een klontje boter. Serveer met de peterselieaardappelen en boontjes. Overgiet het vlees met de graanmosterdsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 956.37 kcal
Koolhydraten 57.84 g
waarvan suikers 7.62 g
Vet 59.72 g
waarvan verzadigd 32.77 g
Proteïnen 39.96 g
Vezels 12.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin