Varkenshaasje met appelchutney

45 MIN
2 personen
Varkenshaasje met appelchutney

Heerlijk herfstig, dit sappige stukje varkenshaasje met geroosterde aardappelen, waterkers en een originele chutney van appeltjes.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 appels
  • 1 limoen
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 300 g varkenshaasje
  • 1 bussel waterkers
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Was de aardappelen en snij ze in blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 5 minuten. Giet af en laat even rusten.
  3. Schil de appels en snij ze in blokjes. Was en rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Doe het limoensap, de suiker, de limoenzeste, de wittewijnazijn en het currypoeder in een kookpotje en meng. Warm op en voeg dan de appelblokjes toe. Laat stoven op een zacht vuur tot de appels zacht zijn.
  4. Meng de olijfolie met de gedroogde tijm en een flinke snuf peper en zout. Bestrijk hiermee het varkenshaasje. Verhit een pan en bak het varkenshaasje rondom aan.
  5. Leg het varkenshaasje in een ovenschaal. Schep de aardappelen rond het vlees en besprenkel ze met het braadvocht. Zet 15 minuten in de oven.
  6. Was de waterkers en laat goed uitlekken. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij in fijne plakjes. Serveer met de licht afgekoelde appelchutney, de waterkers en de ovenaardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 660.08 kcal
Koolhydraten 71.44 g
waarvan suikers 33.25 g
Vet 21.49 g
waarvan verzadigd 4 g
Proteïnen 40.68 g
Vezels 11.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin