Varkenshaasje met appelchutney

35 MIN
4 personen
Varkenshaasje met appelchutney

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 500 g aardappelen, vastkokend
  • 4 appels, in blokjes
  • 1 limoen, geperst en geraspt
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 kl olijfolie
  • 1 kl knoflookpoeder
  • 2 el komijnzaad
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 el koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Vermeng de helft van de olijfolie met het knoflookpoeder, het komijnzaad, het kaneelpoeder, peper en zout. Wrijf er het vlees mee in en zet in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Kook de aardappelen 5 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat even rusten.
  4. Meng het limoensap en de zeste met de witte wijnazijn, het kerriepoeder en de koriander in een pan. Doe er de appelblokjes bij en laat zachtjes stoven tot de appels zacht zijn. Laat afkoelen.
  5. Bak het varkenshaasje rondom aan in de resterende olijfolie. Leg het in een grote braadslee. Schep de aardappelen rond het vlees en besprenkel ze met het braadvocht. Zet 15 minuten in de oven.
  6. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd in fijne plakjes. Serveer met de licht afgekoelde appelchutney en de ovenaardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 420.17 kcal
Koolhydraten 43.48 g
waarvan suikers 16.6 g
Vet 10.85 g
waarvan verzadigd 2.25 g
Proteïnen 33.65 g
Vezels 7.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin