Varkenshaasje met salie, appel en hazelnoot

35 MIN
2 personen
Varkenshaasje met salie, appel en hazelnoot

Een heerlijk bordje comfort food met een mals en sappig varkenshaasje met salie, appel en hazelnoot. De herfst op je bord!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 appel
  • 2 prei
  • 10 g salie
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g hazelnoten
  • 300 g varkenshaasje
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Kook ze in gezouten water gedurende 12 minuten.
  2. Schil en snij de appel in blokjes. Maak de prei schoon, snij overlangs in twee en snij dan in fijne halve ringetjes. Snij de salie fijn. Pers de knoflook.
  3. Rooster de hazelnoten 2-3 minuten in een antikleefpan. Haal ze uit de pan en hak grof.
  4. Zet de pan opnieuw op het vuur en voeg de plantaardige olie toe. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak op een matig vuur goudbruin aan elke kant, voor ongeveer 10 minuten. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  5. Vlak voordat je de aardappelen gaat afgieten, voeg je de appelblokjes en prei toe, laat nog 1 minuut meekoken. Giet af, laat goed uitlekken en bak verder aan in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Voeg de salie, knoflook, hazelnoten en de boter toe en laat de aardappelen mooi krokant bakken.
  6. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de gebakken aardappelen, appel en prei. Overgiet met de jus dat uit het vlees gekomen is. Kruid met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 713.53 kcal
Koolhydraten 58.79 g
waarvan suikers 17.47 g
Vet 30.17 g
waarvan verzadigd 8.48 g
Proteïnen 45.99 g
Vezels 14.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin