Kabeljauw in Spaanse tomatenbouillon

20 MIN
4 personen
Kabeljauw in Spaanse tomatenbouillon

Een heerlijk zomers Spaans gerecht, deze tomatenbouillon met rijst en een sappig stukje kabeljauwfilet. Heerlijk fris en ook pittig!

Ingrediënten

  • 700 g kabeljauwfilets, in 4 stukken
  • 80 g rijst
  • 4 vleestomaten, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 40 g amandelen, fijngehakt
  • 250 ml kippenbouillon
  • 80 ml witte wijn
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • ½ kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kruid ondertussen de kabeljauw met peper, zout en het paprikapoeder. Bak de visfilets aan in de olijfolie. Draai ze na 3 minuten van kant.
  3. Verlaag het vuur en voeg er de sjalot en knoflook aan toe. Roer af en toe om. Doe er na 4 minuten de tomatenblokjes, kippenbouillon, wijn en tijm bij. Breng aan de kook en laat 6 minuten koken.
  4. Voeg éénderde van de peterselie en het limoensap toe en roer om. Vis het takje tijm uit de bouillon.
  5. Roer de gekookte rijst, de rest van de peterselie en de amandelen erdoor. Verdeel over 4 borden en leg op elk bord een stuk vis.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 297.99 kcal
Koolhydraten 11.11 g
waarvan suikers 2.18 g
Vet 11.04 g
waarvan verzadigd 1.34 g
Proteïnen 33.62 g
Vezels 3.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin