Kruid de kippenbouten met kipkruiden en bak ze gedurende 10 minuten goudbruin in de olie. Voeg de inktvis toe en laat mee bakken tot ze een krokant randje krijgen. Haal uit de pan en laat rusten.
Bak in dezelfde pan de knoflook, de ui, de paprika, de tomaat, het saffraanpoeder en de paellarijst. Blus met een scheut bouillon zodra de rijst glazig is en laat inkoken. Leg er de kippenbouten bij en voeg geleidelijk de bouillon toe. Laat eerst inkoken alvorens nieuwe bouillon toe te voegen. Gaar de rijst ongeveer 30 minuten.
Doe er na 5 minuten de mosselen en erwtjes bij en na een kwartier de inktvis en de roze garnalen.
Kruid de paella met peper en zout. Werk af met citroensap en peterselie.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.