Tortizza met tomaat, mozzarella en ham

15 MIN
2 personen
Tortizza met tomaat, mozzarella en ham

Heb je ooit al eens pizza's gemaakt van tortilla's? We beloven je: het is super gemakkelijk, snel klaar én overheerlijk! We bedachten een overheerlijke topping van hamblokjes, tomaat, rucola en mozzarella. Maak er een heerlijke pizza-avond van!

Ingrediënten

  • 4 tortilla's
  • 200 ml tomatenpassata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 bol mozzarella
  • 200 g hamblokjes
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank en mes klaar.
  2. Bedek bakplaten met bakpapier en verdeel hierover de tortilla's. Bestrijk ze met de tomatenpassata en kruid met peper en zout. (Het kan zijn dat je nog wat tomatenpassata overhebt.) Strooi de gedroogde oregano erover. Snij de mozzarella in blokjes en verdeel over de pizza's, samen met de hamblokjes.
  3. Zet de pizzawraps 7-8 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Werk de pizzawraps af met blaadjes rucola. Kruid met peper en zout en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Serveer meteen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 661.31 kcal
Koolhydraten 46.45 g
waarvan suikers 4.63 g
Vet 34.45 g
waarvan verzadigd 15.54 g
Proteïnen 36.97 g
Vezels 1.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin