Turkse tortizza met gehakt

15 MIN
2 personen
Turkse tortizza met gehakt

Dit snelle en eenvoudige recept is geïnspireerd op de Turkse pizza, oftewel 'lamhacun'. Een wrap met kruidig gehakt en pittige tomatensaus. Een originele variatie op een 'fast food klassieker', maar dan met verse ingrediënten, in 15 minuten in je eigen keuken klaargemaakt. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 2 kl komijn
  • 4 tortilla's
  • 10 g bladpeterselie
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een pan, een antikleefpan, snijplank en mes klaar.
  2. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en bak de knoflook en het gehakt samen gedurende 3 minuten. Snij ondertussen de ui in fijne ringen. Voeg dan de tomatenblokjes, de komijn, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout toe aan de pan. Laat nog 2 minuten pruttelen.
  3. Bedek bakplaten met bakpapier en verdeel hierover de tortilla's. Schep hierop de gehakt-tomatenmengeling. Beleg met de uienringen. Zet de tortizza's 7-8 minuten in de voorverwarmde oven. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Rooster de pijnboompitten kort in de antikleefpan, tot ze beginnen te kleuren.
  4. Werk de tortizza's af met de fijngehakte peterselie en de pijnboompitten. Kruid eventueel bij met peper en zout en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 785.22 kcal
Koolhydraten 55.59 g
waarvan suikers 7.43 g
Vet 44.56 g
waarvan verzadigd 13.27 g
Proteïnen 36.76 g
Vezels 3.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin