Tortizza met prosciutto, rucola en mozzarella

15 MIN
2 personen
Tortizza met prosciutto, rucola en mozzarella

Heb je ooit al eens pizza's gemaakt van tortilla's? We beloven je: het is super gemakkelijk, snel klaar én overheerlijk! We bedachten een overheerlijke topping van tomatensaus, mozzarella, Italiaanse prosciutto en rucola. Maak er een gezellige pizza-avond van!

Ingrediënten

  • 4 tortilla's
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 125 g mozzarella
  • 100 g prosciutto
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank en mes klaar.
  2. Bedek bakplaten met bakpapier en verdeel hierover de tortilla's. Bestrijk ze met de tomatenpassata en kruid met peper en zout. (Het kan zijn dat je nog wat tomatenpassata overhebt.) Strooi de gedroogde oregano erover. Snij de mozzarella in blokjes en verdeel over de pizza's.
  3. Zet de pizzawraps 7-8 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Werk de pizzawraps af met een plakje prosciutto en blaadjes rucola. Kruid met peper en zout en besprenkel met de balsamico en extra vierge olijfolie. Serveer meteen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 606.96 kcal
Koolhydraten 46.76 g
waarvan suikers 4.54 g
Vet 31.15 g
waarvan verzadigd 14.04 g
Proteïnen 30.27 g
Vezels 2.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin