Tortizza met prosciutto, rucola en mozzarella

15 MIN
2 personen
Tortizza met prosciutto, rucola en mozzarella

Heb je ooit al eens pizza's gemaakt van tortilla's? We beloven je: het is super gemakkelijk, snel klaar én overheerlijk! We bedachten een overheerlijke topping van tomatensaus, mozzarella, Italiaanse prosciutto en rucola. Maak er een gezellige pizza-avond van!

Ingrediënten

  • 4 tortilla's
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 bol mozzarella
  • 150 g prosciutto
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank en mes klaar.
  2. Bedek bakplaten met bakpapier en verdeel hierover de tortilla's. Bestrijk ze met de tomatenpassata en kruid met peper en zout. (Het kan zijn dat je nog wat tomatenpassata overhebt.) Strooi er de gedroogde oregano over. Snij de mozzarella in blokjes en verdeel over de pizza's.
  3. Zet de pizzawraps 7-8 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Werk de pizzawraps af met prosciutto en blaadjes rucola. Kruid met peper en zout en besprenkel met de balsamico en extra vierge olijfolie. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 657.21 kcal
Koolhydraten 47.01 g
waarvan suikers 4.79 g
Vet 34.28 g
waarvan verzadigd 15.14 g
Proteïnen 35.65 g
Vezels 2.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin