Pizza-courgettebootjes

30 MIN
2 personen
Pizza-courgettebootjes

Wat als je alle lekkere pizza ingrediënten samenbrengt op een gezonde en toch nog lekkere bodem? Ontdek deze originele en lichte pizza-courgettebootjes, yum!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 250 ml tomatenpassata
  • 100 g chorizo
  • 1 bol mozzarella
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Halveer de courgettes overlangs en schraap met een koffielepel wat van het vruchtvlees uit de courgette (ongeveer een halve centimeter diep). Hak het vruchtvlees grof.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot, het vruchtvlees van de courgette en de knoflook aan gedurende 3 minuten. Voeg de oregano en tomatenpassata toe. Schep goed om, kruid met peper en zout en laat nog 4 minuten pruttelen.
  3. Snij de chorizo in blokjes en de mozzarella in fijne plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de courgettebootjes op. Verdeel er de tomatensaus over en leg er blokjes chorizo en mozzarellaplakjes op. Kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Serveer de pizza-courgettebootjes met de rucola erover verdeeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 529.26 kcal
Koolhydraten 23.09 g
waarvan suikers 17.36 g
Vet 34.32 g
waarvan verzadigd 15.89 g
Proteïnen 30.93 g
Vezels 6.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin