Pizza margherita

55 MIN
4 personen
Pizza margherita

Pizza margharita is dé basispizza uit de Italiaanse keuken. Heel eenvoudig, maar het is belangrijk dat je topingrediënten gebruikt, voor de beste smaak!

Ingrediënten

  • 1 vel pizzadeeg
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 4 tomaten, gepeld en in blokjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 handvol basilicum
  • 1 kruidentuiltje, tijm, peterselie, rozemarijn en laurier
  • 1 kl gedroogde oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de sjalot en knoflook aan in de olijfolie. Roer er de tomatenblokjes en het kruidentuiltje door en laat stoven. Kruid met oregano, peper en zout. Laat 30 minuten onafgedekt sudderen op een laag vuur.
  2. Verwijder het kruidentuiltje en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  4. Rol ondertussen de pizzadeeg uit op een werkblad met bloem. Vouw de randen naar binnen, zodat deze iets dikker zijn. Bestrijk het deeg rijkelijk met de tomatensaus. Leg hierop de plakjes mozzarella.
  5. Zet de pizza 15 minuten in de warme oven tot deze krokant en goudbruin is. Werk af met de basilicumblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 330.41 kcal
Koolhydraten 25.97 g
waarvan suikers 4.66 g
Vet 17.7 g
waarvan verzadigd 6.21 g
Proteïnen 14.36 g
Vezels 3.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin