Panna cotta van kokosmelk met ananassalade

140 MIN
4 personen
Panna cotta van kokosmelk met ananassalade

Panna cotta kan je ook van kokosmelk hebben, dan heb je een origineel Aziatisch dessertje. De ananassalade past er perfect bij!

Ingrediënten

  • 1 ananas, in kleine blokjes
  • 1 el amandelschilfer
  • 330 ml kokosmelk
  • 250 ml magere melk
  • 3 el suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • 1 bosje munt, fijngehakt

BEREIDING

  1. Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water.
  2. Schenk de kokosmelk met de melk, de suiker, het vanille-merg en het stokje in een sauspannetje en breng aan de kook. Roer af en toe door.
  3. Haal de pan van het vuur zodra het begint te pruttelen. Laat even afkoelen en verwijder het vanillestokje. Los de gelatineblaadjes op in de melk.
  4. Verdeel de panna cotta over glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Meng de ananas met de munt. Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
  6. Serveer de panna cotta met de ananassalade en werk af met de amandelschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 408.47 kcal
Koolhydraten 48.39 g
waarvan suikers 43.35 g
Vet 20.39 g
waarvan verzadigd 15.92 g
Proteïnen 6.69 g
Vezels 3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin