Buiten hun velletje, bitter weinig eigenlijk. Een nectarine is namelijk een ‘mutant’ van de perzik. Het is soms zelfs zo, dat er perziken aan een nectarine-boom kunnen groeien, en omgekeerd, bizar he!
Een perzik heeft dus een zacht, harig vel, en een nectarine een gladde, iets stuggere huid, maar beide zijn perfect eetbaar. Er bestaan zowel van perziken als van nectarines witte en gele variëteiten. Verder zit de pit binnenin een nectarine losser, waardoor je hem gemakkelijker kan loswringen. Een nectarine is meestal ook iets kleiner, en minder ‘kwetsbaar’, en heeft dus minder snel rotte plekken.
Iedereen heeft wel een voorkeur voor de ene of de andere, maar in recepten kan je perziken en nectarines perfect inwisselen. Of combineren! Hierbij een lijstje van onze favoriete recepten!
1. Tiramisu met perzik en passievrucht
Een heerlijk zomerse versie van tiramisu. De perzik en passievrucht passen heerlijk samen.
2. Gegrilde nectarines met Griekse yoghurt
Dit is een perfect dessertje voor na een barbecue. Lekker licht, en perziken zijn héérlijk gegrild op de barbecue.
3. Perzikentaart
Verwen vrienden en familie met een lekker stukje taart. Op zondag, of op eender welke dag eigenlijk.
4. Tompoes met nectarines
Tompoes is best wel een zwaar dessertje, en de nectarines in dit receptje geven er dan toch een frisse toets aan, lekker!
5. Kebabs van kalkoen met perzik en rozemarijn
Perziken kunnen trouwens niet alleen in dessertjes gebruikt worden, ze zijn heerlijk bij een licht stukje vlees, zoals kalkoen. Zalig op de grill!
En, welke geniet jouw voorkeur: perziken of nectarines?