Eton mess met perzik en passievrucht

15 MIN
4 personen
Eton mess met perzik en passievrucht

Dit super makkelijk dessert met meringue, slagroom, passievrucht en perzik mag er best een beetje rommelig uitzien. Dat is zelfs juist de bedoeling met de Eton mess! Je kan het in een grote schaal maken zoals wij hier doen of in aparte glaasjes presenteren.

Ingrediënten

  • 4 perziken
  • 4 passievruchten
  • 4 takjes munt
  • 100 g meringues
  • 2 el poedersuiker
  • 250 ml room
  • 1 vanillestokje

BEREIDING

  1. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en meng met de room en met de poedersuiker. Klop de room tot slagroom.
  2. Snij de perziken in partjes. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten. Verkruimel de meringues.
  3. Schep de slagroom in een grote schaal en strooi er de verkruimelde meringues over. Leg de perzikpartjes erbij en schep er de passievrucht over. Werk af met blaadjes munt en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 416.41 kcal
Koolhydraten 44.07 g
waarvan suikers 35.68 g
Vet 24.6 g
waarvan verzadigd 13.63 g
Proteïnen 4.66 g
Vezels 1.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin