Thaise wok met gehakt, Thais basilicum en een spiegelei (pad krapow)

25 MIN
2 personen
Thaise wok met gehakt, Thais basilicum en een spiegelei (pad krapow)

Chef Caroline: "Velen kennen Pad Thai. Maar dit wokgerecht, Pad Krapao, is bij ons wat minder bekend. Dé smaakmaker in het gerecht is Thais basilicum, een aromatisch, anijsachtig kruid, dat helemaal niet lijkt op het basilicum die wij kennen."

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 paksoi
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • ½ limoen
  • 125 gr witte rijst
  • 2 eieren
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 20 ml sojasaus
  • 1 plantje Thais basilicum
  • olie
  • 2 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de ui fijn. Snijd de paksoi grof. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn. Snijd de limoen in partjes.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en voeg de ui, paksoi en aubergine toe. Voeg 1 el water per persoon toe. Roerbak 5 min. op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Schep uit de pan.
  4. Verhit een flinke scheut olie in een andere pan en bak een spiegelei per persoon (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Verhit opnieuw een scheutje olie in de (wok)pan en voeg de knoflook en chilipeper toe. Roerbak 1 min. en voeg dan het gehakt toe. Bak rul door met een vork of spatel in stukken te prakken. Voeg de gewokte groenten, sojasaus en suiker toe. Roerbak nog 1 min. Voeg dan het Thais basilicum toe en laat slinken. Proef en breng verder op smaak met zout, zwarte peper en een kneepje limoensap.
  6. Serveer het gehakt met de groenten met rijst, een spiegelei en een partje limoen. Smakelijk!
  7. TIP: Bak het spiegelei op hoog vuur, zo krijgt het eiwit mooie krokante randjes, heerlijk bij dit gerecht!