Rijstpotje met gehakt, boontjes, radijzen en verse hummus

25 MIN
2 personen
Rijstpotje met gehakt, boontjes, radijzen en verse hummus

Eén van onze favoriete groenten in de zomer dat zijn radijsjes. We zijn dol op de heerlijk, pittige smaak. Wist je trouwens dat je het loof van een radijs ook kan opeten? Verwerk ze in een slaatje, een smoothie, soep of in je volgende verse pesto.

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • 300 gr prinsessenboontjes
  • 200 gr rund-varkensgehakt
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel radijzen
  • 10 gr koriander
  • 10 gr dragon
  • 100 gr verse hummus
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de prinsessenboontjes.
  2. Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden. Kook de boontjes in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel met koud water, zo blijven de boontjes mooi groen.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul door het met een vork of spatel in stukken te prakken (zie tip). Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken. Versnipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Schep mee bij het gehakt en fruit 2-3 min.
  4. Snijd de radijsjes in vier. Versnipper de dragon en koriander.
  5. Schep de rijst en boontjes mee in de pan met gehakt. Laat even samen bakken en haal dan van het vuur. Meng de radijsjes en verse kruiden eronder. Proef en kruid af met zout en zwarte peper.
  6. Smeer de hummus uit op een plat bord en drizzle er wat olijfolie over. Schep er het smeuïge rijstpotje op en serveer meteen. Smakelijk!