Balletjes in tomatensaus met rijst en gesmolten kaas

30 MIN
2 personen
Balletjes in tomatensaus met rijst en gesmolten kaas

Een publiekslieveling, maar dan nóg lekkerder dankzij het extra laagje gesmolten kaas dat over de balletjes gaat. Vertrouw ons, dit is zo'n geweldige toevoeging, probeer het vooral zelf!

Ingrediënten

  • 300 gr rund-varkensgehakt
  • 2 kl bruschetta verde kruiden
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 250 gr tomatensaus
  • 125 gr witte rijst
  • 50 gr geraspte kaas
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Balletjes: meng het gehakt met de bruschetta verde, zout en zwarte peper. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal. Schep in een bakblik en rooster alvast 10-15 min. in de oven.
  3. Tomatensaus: snijd de wortel overlangs doormidden en in halve maantjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Snijd de paprika in blokjes van 1 cm.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de wortel en paprika 4-5 min. op middelhoog vuur. Giet een scheutje water erbij als de groenten dreigen aan te branden. Giet de tomatensaus mee in de pan. Spoel de bokaal met 50 ml water per persoon en giet bij in de pan. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper en laat nog 2 min. pruttelen zonder deksel op de pan op middelhoog vuur.
  5. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. Haal de balletjes uit de oven, giet de saus erover en werk af met de geraspte kaas (zie tip). Schuif de oven in voor 5-7 min.
  7. Serveer de balletjes in tomatensaus met een schep rijst. Smakelijk!
  8. TIP: Geen zin of tijd om de balletjes te gratineren met de saus en kaas in de oven? Serveer dan gewoon meteen en laat de kaas smelten op je bord.