Tandoori veggieburgers met geroosterde paprika en zoete aardappelfrietjes

30 MIN
2 personen
Tandoori veggieburgers met geroosterde paprika en zoete aardappelfrietjes

Een heerlijk origineel vegetarisch gerecht. Verrassende tandoori veggieburgers op een broodje met daarbij geroosterde paprika, een yoghurt-looksausje, zoete aardappelfrietjes en rucola voor erbij. Dit wil je toch proeven?

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 50 g rucola
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 2 vegan groenteburgers
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • ½ el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Snij de paprika in vier en verwijder de zaadjes. Schik de zoete aardappelfrietjes en de stukken paprika (met de schil naar boven) op een met bakpapier bedekte bakplaat, leg er de ongepelde teentjes knoflook bij en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de zoete aardappelfrieten halverwege om. Zet de laatste 3 minuten de hamburgerbroodjes op een aparte bakplaat mee in de oven, zodat ze lichtjes krokant worden.
  3. Was de rucola en laat uitlekken.
  4. Meng de rest van de olijfolie met de tandoori kruidenmix. Bestrijk hiermee de vegan groenteburgers.
  5. Haal de knoflook uit de oven. Duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje en plet met een vork. Meng de yoghurt met de knoflook in een kommetje en kruid bij met peper en zout. Zet even opzij.
  6. Verhit een antikleefpan en bak de groenteburgers aan elke kant 2-3 minuten.
  7. Verwijder de schil van de paprika.
  8. Bestrijk de onderste helft van de hamburgerbroodjes met de yoghurt en leg er de geroosterde paprika, de veggieburgers en de helft van de rucola op. Meng de rest van de rucola met de extra vierge olijfolie, peper en zout. Serveer met de zoete aardappelfrietjes, de rucola en de rest van de yoghurt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 783.97 kcal
Koolhydraten 115.87 g
waarvan suikers 18.87 g
Vet 22.66 g
waarvan verzadigd 3.3 g
Proteïnen 17.58 g
Vezels 8.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin