Champignonburger met zoete aardappelfrietjes

30 MIN
2 personen
Champignonburger met zoete aardappelfrietjes

Hou je van hamburgers, maar hoeft het niet altijd met vlees te zijn? Dan zijn deze heerlijke champignonburgers echt iets voor jou!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 2 champignonburgers
  • 2 el olijfolie
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en snij de zoete aardappelen in frietjes (je hoeft ze niet te schillen). Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout.
  3. Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Zet de laatste 5 minuten de hamburgerbroodjes op een aparte bakplaat mee in de oven.
  4. Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en snij fijn.
  5. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de uiringen toe en kruid met peper en zout. Laat 10-15 minuten stoven op een zacht vuur tot de ui mooi gekaramelliseerd is.
  6. Meng de yoghurt met de munt, komijn en knoflook in een kom en kruid bij met peper en zout. Zet even opzij.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de champignonburgers aan elke kant 4 minuten.
  8. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en beleg met de champignonburgers, de gekaramelliseerde ui en een schep yoghurtsaus. Serveer met de zoete aardappelfrietjes en de rest van de yoghurtsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 764.95 kcal
Koolhydraten 80.61 g
waarvan suikers 23.53 g
Vet 38.32 g
waarvan verzadigd 5.41 g
Proteïnen 18.35 g
Vezels 11.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin