Snelle 'one pot lasagne' met tortellini

20 MIN
2 personen
Snelle 'one pot lasagne' met tortellini

De smaken van lasagne, maar dan in een snelle gemakkelijke versie! Je maakt een gemakkelijke tomaten-paprikasaus, waar de tortellini in gaart. Schep over in een ovenschaal (of gebruik een pan die in de oven mag) en laat nog even gratineren in de oven. Zo snel en zo lekker!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 250 g tortellini met kaas
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de gele en rode paprika in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat stoven op een matig vuur. Voeg na 3 minuten de paprikablokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de tomatenpassata en per persoon 50 milliliter water toe aan de ui en paprika en breng aan de kook. Schep er voorzichtig de tortellini door. Laat 6-7 minuten pruttelen.
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren.
  5. Snij de mozzarella in blokjes. Verwarm de grill van de oven voor. Schep de tomatensaus met de tortellini over in een ovenschaal. Verdeel er de blokjes mozzarella over. Zet 3-4 minuten onder de grill van de oven.
  6. Pluk de blaadjes basilicum. Serveer het gerecht met de blaadjes basilicum en geroosterde pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 808.65 kcal
Koolhydraten 81.35 g
waarvan suikers 16.8 g
Vet 36.22 g
waarvan verzadigd 9.42 g
Proteïnen 33.27 g
Vezels 13.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin