Vegan burger met gemarineerde komkommer en zoete aardappelfrietjes

30 MIN
2 personen
Vegan burger met gemarineerde komkommer en zoete aardappelfrietjes

Moet je zeker eens proeven, vegan burgers in combinatie met frisse gemarineerde komkommer, zoete aardappelfrietjes en een looksausje. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 komkommer
  • ½ rode chilipeper
  • 2 vegan burgers
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el mayonaise
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en snij de zoete aardappelen in frietjes (je hoeft ze niet te schillen). Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout. Leg er de ongepelde knoflook bij. Plaats de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  3. Schil de komkommer en trek lange slierten met een dunschiller. Halveer de aangegeven hoeveelheid chilipeper in de lengte, schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij in fijne blokjes. Doe samen in een kom. Meng de wittewijnazijn met de suiker en de extra vierge olijfolie in een kommetje. Kruid met peper en zout. Verdeel de dressing over de komkommer en chilipeper, schep goed om en laat marineren.
  4. Haal de ongepelde knoflook uit de oven en duw het zachte vruchtvlees uit het velletje. Plet met een vork. Meng met de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de vegan burgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  6. Serveer de gebakken burgers met de zoete aardappelfrieten, de gemarineerde komkommer en het looksausje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 678.87 kcal
Koolhydraten 40.31 g
waarvan suikers 11.09 g
Vet 53.35 g
waarvan verzadigd 7.28 g
Proteïnen 6.07 g
Vezels 3.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin