Gevulde paprika met mozzarella en couscous

35 MIN
2 personen
Gevulde paprika met mozzarella en couscous

Paprika's worden heerlijk zoet en sappig als je ze in de oven bakt. We vullen ze met tomaten en laten er de mozzarella over smelten, lekker bij de couscous!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 10 g rozemarijn
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g bladpeterselie
  • 1 el kappertjes
  • 130 g couscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 125 g mozzarella
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Snij de tomaten in blokjes en hak de rozemarijn fijn. Pers de citroen uit.
  3. Leg de paprika's in een ovenschaal en verdeel er de tomatenblokjes over. Bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met de helft van het citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Kruid goed bij met peper en zout. Plaats de ovenschaal 25 minuten in de oven tot de paprika's zacht zijn.
  4. Pers het teentje knoflook. Hak de peterselie fijn en de kappertjes grof. Meng de knoflook, de bladpeterselie, de kappertjes, 3 eetlepels olijfolie en het overige citroensap. Kruid bij met peper en zout en zet opzij.
  5. Kook 250 milliliter water en los er een half bouillonblokje in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  6. Snij de mozzarella in vier. Haal de paprika's uit de oven en verdeel er de mozzarella over. Plaats opnieuw 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  7. Verdeel de couscous met de gevulde paprika's over de borden. Overgiet met het sausje en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 783.28 kcal
Koolhydraten 69.33 g
waarvan suikers 12.61 g
Vet 43.19 g
waarvan verzadigd 11.89 g
Proteïnen 24.4 g
Vezels 11.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin