Salade met spinazie, sinaasappel en warme geitenkaas

20 MIN
4 personen
Salade met spinazie, sinaasappel en warme geitenkaas

Niet enkel een streling voor het oog, maar ook voor de tong: een prachtige salade met warme geitenkaas, spinazie, sinaasappelpartjes en een frisse dressing

Ingrediënten

  • 200 g spinazie
  • 3 sinaasappels, in partjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 60 g pecannoten, fijngehakt
  • 200 g geitenkaas
  • 1 kl graantjesmosterd
  • 1 el sinaasappelsap
  • 1 kl witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl suiker
  • peper en zout, van de molen

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Snijd de geitenkaas in vier stukken en plet met de handen tot 4 rondes. Bestrooi met de pecannoten. Bak kort even aan onder een hete grill.
  3. Maak een vinaigrette van het sinaasappelsap met de mosterd, de olijfolie en het wijnazijn. Kruid af met de suiker en wat zout. Meng alles goed onder elkaar. Voeg er dan de spinazie, ui en sinaasappelpartjes aan toe en roer om. Kruid met peper.
  4. Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord een schijf geitenkaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 350.01 kcal
Koolhydraten 15.88 g
waarvan suikers 12.3 g
Vet 27.45 g
waarvan verzadigd 8.12 g
Proteïnen 10.16 g
Vezels 4.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin