Courgettesoep met geitenkaascrostini

30 MIN
4 personen
Courgettesoep met geitenkaascrostini

Een super eenvoudig licht soepje voor een gezonde lunch of een smakelijk vegetarisch voorgerecht is deze courgettesoep. Wil je het graag koolhydraatrarm? Laat dan de toastjes met lookboter achterwege en serveer met een schepje geitenkaas met dille om rechtstreeks in de soep te laten smelten.

Ingrediënten

  • 1 stokbroodje
  • 2 courgettes
  • 2 preiwitten
  • 20 g dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgette in blokjes en de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de groenten toe. Stoof 5 min. en voeg dan de groentebouillon toe.
  2. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen.
  3. Pers de knoflook. Smelt de boter en voeg de knoflook toe. Laat 5 min. zachtjes garen. Snij het stokbrood in plakjes. Bestrijk met de lookboter en zet 3 min. onder de grill van de oven.
  4. Kruid de soep met peper en zout en mix door.
  5. Snij de dille fijn. Meng met de geitenkaas en kruid met peper. Bestrijk de broodjes met de geitenkaas. Serveer met de soep.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 350.31 kcal
Koolhydraten 34.6 g
waarvan suikers 12.17 g
Vet 17.81 g
waarvan verzadigd 9.16 g
Proteïnen 12.41 g
Vezels 5.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin