Tagliatelle met waterkerspesto en geitenkaas

20 MIN
4 personen
Tagliatelle met waterkerspesto en geitenkaas

Tagliatelle met een originele pesto op basis van waterkers en pijnboompitten en frisse zachte geitenkaas voor erbij. Echte 'pasta primavera'!

Ingrediënten

  • 500 g tagliatelle
  • 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1 bosje waterkers
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water.
  2. Haal de blaadjes van de waterkers (hou enkele takjes opzij) en mix deze samen met de pijnboompitten en knoflook fijn in de blender. Doe er de parmezaanse kaas en de olijfolie onder en mix verder tot de gewenste dikte. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
  3. Meng de pesto door de pasta en verkruimel de geitenkaas erover. Werk af met enkele takjes waterkers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 757.65 kcal
Koolhydraten 87.52 g
waarvan suikers 6.65 g
Vet 29.43 g
waarvan verzadigd 10.57 g
Proteïnen 33.06 g
Vezels 5.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin