Pappardelle met een stoofpotje van kip

90 MIN
4 personen
Pappardelle met een stoofpotje van kip

Pappardelle zijn mooie brede linten die je goed combineert met een volle, stevige saus. Heerlijk is dit traag gegaard stoofpotje van kip en lekkere kruiden.

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 400 g pappardelle
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el limoenzeste
  • 120 ml room
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin in de olijfolie in een ovenbestendige grote pan. Schep de kipfilets uit de pan en zet even opzij.
  3. Bak de in 5 minuten glazig in dezelfde pan. Doe er de knoflook bij en roer een minuutje. Schenk er vervolgens de wijn bij. En laat tot de helft inkoken.
  4. Voeg de kip terug toe en schenk er de kippenbouillon bij. Breng aan de kook en zet de pan afgedekt een uur in de oven.
  5. Haal de kip weer uit de pan en snijd in stukken. Breng de saus terug aan de kook. Voeg de room toe en laat de saus al roerend een kwartiertje indikken. Verlaag het vuur en doe er de limoenzeste en de stukken kip bij. Kruid af met peper en zout.
  6. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en schep de pasta onder de saus met kip.
  7. Verdeel de pappardelle met kip over de borden. Werk af met de basilicum, peterselie en dragon.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 738.06 kcal
Koolhydraten 74.42 g
waarvan suikers 7.7 g
Vet 23.41 g
waarvan verzadigd 8.39 g
Proteïnen 45.03 g
Vezels 5.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin