Volkoren penne met een ragout van kip

25 MIN
2 personen
Volkoren penne met een ragout van kip

Pasta en kip, een heerlijke combinatie! Ditmaal een voedzame versie met volkoren penne en een heerlijke ragout van kip in tomatensaus met spinazie erbij.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 2 kipfilet
  • 150 g volkoren penne
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 100 g spinazie
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes. Snij de kipfilets in blokjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan. Kruid de kip met peper en zout en voeg toe aan de pan, samen met de courgetteblokjes. Laat 5 minuten bakken en schep uit de pan. Bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan. Voeg de ui, knoflook en de tomatenblokjes toe. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat 7 minuten sudderen en voeg dan de kippenblokjes, courgette en spinazie toe. Roer goed om en laat nog 5 minuten verder garen.
  5. Roer de penne onder de saus met kip. Verdeel over de borden en werk af met de geraspte harde kaas.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 745.4 kcal
Koolhydraten 71.64 g
waarvan suikers 17.46 g
Vet 23.13 g
waarvan verzadigd 5.12 g
Proteïnen 56.13 g
Vezels 14.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin