Eénpotspasta met penne, spek en asperges

20 MIN
4 personen
Eénpotspasta met penne, spek en asperges

In deze éénpotspasta gaan alle ingrediënten, inclusief pasta in 1 kookpot. Verrassend lekker en zo gemakkelijk. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 100 g gerookt spek, in blokjes
  • 400 g penne
  • 400 g groene asperges
  • 2 uien
  • 20 g basilicum
  • 2 potjes kruidenkaas
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het harde uiteinde van de groene asperges weg. Snij de asperges in stukjes van 3 centimeter. Halveer de uien en snij in dunne plakjes.
  2. Doe de penne, groene asperges, het gerookt spek, de kruidenkaas, de ui, de olijfolie, de gedroogde oregano en een snuf peper en zout allemaal in een grote kookpot. Schenk er 600 milliliter water bij.
  3. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken tot de pasta gaar is en er een mooie dikke saus overblijft. Snij de helft van de basilicum in reepjes. Roer de helft van de parmezaan en de helft van de basilicum door de pasta. Serveer de pasta met de rest van de parmezaan en basilicumblaadjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 770.86 kcal
Koolhydraten 75.71 g
waarvan suikers 10.98 g
Vet 28.47 g
waarvan verzadigd 16.18 g
Proteïnen 42.57 g
Vezels 7.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin