Eénpotspasta puttanesca

20 MIN
2 personen

Deze niet-zo-traditionele spaghetti puttanesca is een revelatie! We maken een veggie versie in één kookpot: lekker makkelijk en weinig afwas achteraf, olé!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 g spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el kappertjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g bieslook
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de olijven in plakjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pot op een middelhoog vuur. Voeg de ui, de suiker en een snufje zout toe. Roerbak zachtjes gedurende 5 minuten.
  3. Schenk per persoon 250 milliliter warm water in de pot en verkruimel de er groentebouillon bij. Breng aan de kook.
  4. Zet het vuur wat zachter en voeg de spaghetti toe. Voeg dan de tomatenblokjes, de knoflook, de kappertjes, de olijven en de chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt). Voeg de rest van de olijfolie en peper toe. Roer zachtjes zodat de spaghetti onderstaat met bouillon. Laat afgedekt 7 minuten koken. Haal het deksel van de pot en laat al roerend de saus nog ongeveer 5 minuten indikken. Hak de bieslook fijn.
  5. Haal de pot van het vuur en roer er de helft van de bieslook en de helft van de parmezaan door. Verdeel de spaghetti puttanesca over de borden en werk af met de rest van de bieslook en parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 682.04 kcal
Koolhydraten 83.6 g
waarvan suikers 14.36 g
Vet 26.21 g
waarvan verzadigd 6.31 g
Proteïnen 23.84 g
Vezels 9.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin