Eénpotspasta puttanesca

20 MIN
2 personen

Deze niet-zo-traditionele spaghetti puttanesca is een revelatie! We maken een veggie versie in één kookpot: lekker makkelijk en weinig afwas achteraf, olé!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 g spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el kappertjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g bieslook
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de olijven in plakjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pot op een middelhoog vuur. Voeg de ui, de suiker en een snufje zout toe. Roerbak zachtjes gedurende 5 minuten.
  3. Schenk per persoon 250 milliliter warm water in de pot en verkruimel de groentebouillon er in. Breng aan de kook.
  4. Zet het vuur wat zachter en voeg de spaghetti toe. Schep er de tomatenblokjes, de knoflook, de kappertjes, de olijven en de chilivlokken bij (gebruik minder als je niet van pikant houdt).
  5. Voeg de rest van de olijfolie en peper toe. Laat afgedekt 7 minuten koken. Roer goed om. Haal het deksel van de pot en laat al roerend de saus nog ongeveer 5 minuten indikken. Snij de bieslook fijn.
  6. Haal de pot van het vuur en roer er de helft van de bieslook en de helft van de parmezaan door. Verdeel de spaghetti puttanesca over de borden en werk af met de rest van de bieslook en parmezaan.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 9 juli.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 5 juli om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 689.41 kcal
Koolhydraten 84.85 g
waarvan suikers 15.61 g
Vet 26.25 g
waarvan verzadigd 6.33 g
Proteïnen 24.09 g
Vezels 9.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin