Deze niet-zo-traditionele spaghetti puttanesca is een revelatie! We maken een veggie versie in één kookpot: lekker makkelijk en weinig afwas achteraf, olé!
Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
40 g zwarte olijven
1 groentebouillonblokje
200 g spaghetti
1 blik tomatenblokjes
2 el kappertjes
1 kl chilivlokken
10 g bieslook
30 g parmezaan
2 el olijfolie
1 kl suiker
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de olijven in plakjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote pot op een middelhoog vuur. Voeg de ui, de suiker en een snufje zout toe. Roerbak zachtjes gedurende 5 minuten.
Schenk per persoon 250 milliliter warm water in de pot en verkruimel de er groentebouillon bij. Breng aan de kook.
Zet het vuur wat zachter en voeg de spaghetti toe. Voeg dan de tomatenblokjes, de knoflook, de kappertjes, de olijven en de chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt). Voeg de rest van de olijfolie en peper toe. Roer zachtjes zodat de spaghetti onderstaat met bouillon. Laat afgedekt 7 minuten koken. Haal het deksel van de pot en laat al roerend de saus nog ongeveer 5 minuten indikken. Hak de bieslook fijn.
Haal de pot van het vuur en roer er de helft van de bieslook en de helft van de parmezaan door. Verdeel de spaghetti puttanesca over de borden en werk af met de rest van de bieslook en parmezaan.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.