Linguine met kippengehaktballetjes in tomatensaus

25 MIN
2 personen
Linguine met kippengehaktballetjes in tomatensaus

Een heerlijke pastaschotel met een smaakvolle tomatensaus en lekkere balletjes van kippengehakt. Ideaal voor op een doordeweekse avond.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 10 g basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 30 g parmezaan
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten.
  2. Snij de ui fijn. Snij het basilicum fijn. Pers de teentjes knoflook. Meng het kippengehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  3. Rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes 5 minuten rondom goudbruin. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de rest van de knoflook en ui toe. Laat glazig worden.
  5. Voeg de tomatenblokjes met de helft van het basilicum toe aan de pan. Roer goed om en verlaag het vuur. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  6. Schep de gehaktballetjes door de tomatensaus en laat nog 5 minuten doorwarmen. Kruid met peper en zout.
  7. Verdeel de pasta met de gehaktballetjes en tomatensaus over de borden. Werk af met de resterende parmezaan en basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 832.53 kcal
Koolhydraten 79.3 g
waarvan suikers 11.56 g
Vet 31.99 g
waarvan verzadigd 8.36 g
Proteïnen 53.14 g
Vezels 7.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin