Linguine met gehaktballetjes in tomatensaus

25 MIN
2 personen
Linguine met gehaktballetjes in tomatensaus

Een heerlijke pastaschotel met een smaakvolle tomatensaus en lekkere gehaktballetjes. Ideaal voor op een doordeweekse avond.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 10 g basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 30 g parmezaan
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  2. Snij de ui fijn. Snij de basilicum fijn. Pers de teentjes knoflook. Meng het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook en de helft van de parmezaan. Kruid bij met peper en zout.
  3. Vorm ongeveer 5 gehaktballen per persoon met vochtige handen. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de gehaktballen 5 minuten goudbruin. Schep uit de pan en zet even opzij.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de rest van de knoflook en ui toe. Laat glazig worden.
  5. Voeg de tomatenblokjes met de helft van de basilicum toe in de pan. Roer goed om en verlaag het vuur. Laat 10 minuten sudderen.
  6. Schep de gehaktballen door de tomatensaus en laat nog 5 minuten doorwarmen. Kruid met peper en zout.
  7. Verdeel de pasta met de gehaktballen en tomatensaus over de borden. Werk af met de resterende parmezaan en basilicum.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 899.9 kcal
Koolhydraten 84.5 g
waarvan suikers 12.81 g
Vet 40.3 g
waarvan verzadigd 12.69 g
Proteïnen 47.42 g
Vezels 7.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin